Activiteiten

Dora geeft uitleg. Op de voorgrond twee microscopen. Op de achtergrond een afbeelding van de presentatie over kiezelwieren.
Strooipreparaten van mariene microfossielen. In de Papaver introduceerd Dora het onderzoek. Foto: Lotty Sonnenberg.

De bijeenkomsten zijn verdeeld over drie locatie’s in Nederland: Noord, Zuid, West.

Onze interesse zijn breed. Van het prepareren en kleuren van botanische coupes. Het bestuderen van micro-organismen in oppervlakte water. Het prepareren het onderzoeken van histologisch materiaal. Het aanleren van de verschillende microscopische technieken. Kortom alles wat met een microscoop onderzocht kan worden,
Microfotografie, inclusief beeldverwerking, worden ook niet verwaarloosd. We staan altijd open voor nieuwe onderwerpen.

De bijeenkomsten worden meestal voorbereid en georganiseerd door de leden, maar gastdocenten bieden ook interessante lezingen aan. We organiseren periodiek een excursies over verschillende onderwerpen gedurende het jaar. We bieden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten die worden georganiseerd door bevriende microscopie verenigingen.

We zijn altijd blij om nieuwe collega’s te ontmoeten die ons enthousiasme delen en die geïnteresseerd zijn in microscopie, hetzij privé of professioneel, of die dit interessante gebied willen verkennen als hobby of als onderdeel van hun studie.